Waterpolo

Een groep enthousiaste meisjes, jongens, mannen en vrouwen speelt bij AZL waterpolo. Er wordt getraind en meerdere teams spelen in de regionale competitie. Gezelligheid en plezier zijn daarbij overigens heel belangrijk. Vind je zwemmen leuk, maar wil je ook samen sporten en met een bal, dan is waterpolo echt iets voor jou!

Waterpolo is een combinatie van zwemmen, handbal en rugby, waarbij inzicht, conditie, techniek, sportiviteit en teamspirit belangrijk zijn. Natuurlijk begrijpen we dat je dit niet direct allemaal kan. Op drie avonden in de week kan je trainen om een betere conditie, techniek, tactisch inzicht en teamspirit te ontwikkelen. Tijdens de trainingen leren de oudere spelers de jongeren met diverse tips en tricks om ze een nog betere speler te worden. Uiteraard onder toezicht van een professionele trainer.

We trainen op

Maandagvond: Jeugd: 18.45 – 20.45 uur, Senioren 20.45 – 22.00 uur (conditie-, technische- en tactische training, zowel voor de jeugd als senioren).
Donderdagavond: 20.00 – 20.45 (conditietraining oudere jeugd en senioren).
Vrijdagavond: Jeugd tot 12 jaar 18.15 – 20.00 uur (conditie-, technische- en tactische training), senioren en jeugd vanaf 12 jaar (conditietraining)

Waterpolo is niet, zoals vaak wordt beweerd harder of zwaarder dan andere balsporten. Waterpolo kenmerkt zich juist doordat de spelers weinig blessures oplopen. Op dat punt is waterpolo een van de minst belastende sporten. Daarnaast staat fair play en sportiviteit hoog in het vaandel bij AZL.

Waterpolo starters

Om waterpolo te spelen heb je minimaal je B-diploma nodig. Heb je net je B-diploma gehaald en je weet niet of waterpolo wat voor jou is, meldt je aan bij Waterpolo starters van AZL om zo te ontdekken of je waterpolo leuk vindt. Bij Waterpolo starters worden ook mini waterpolotoernooien gehouden, zodat je leert hoe de wedstrijden kunnen gaan.

Jong en oud, plezier en meedoen

AZL probeert in alle leeftijdsgroepen van de waterpolocompetities, zowel voor meisjes, jongens, mannen en vrouwen een team actief te hebben. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd, teambuilding sessies met andere sporten, diverse cursussen en activiteiten in het clubhuis en het befaamde mixtoernooi, waar opa’s, oma’s, pappa’s, mamma’s, broertjes, zusjes en vriendjes aan mogen meedoen, inclusief een lekkere BBQ. Uiteraard krijg je dan ook toegang tot de unieke interactieve AZL waterpolo APP!

Ben jij die teamspeler, die waterpolo een spannende uitdagende sport vindt en je voelt je thuis bij AZL, kom dan een van onze teams versterken of ondersteun ons als vrijwilliger.

Je bent van harte welkom!

De KNZB Waterpolo App

Teamindelingen en wedstrijden zijn te vinden in de KNZB Waterpolo App. Uiteraard is er ook een overzicht via de coaches beschikbaar. De KNZB Waterpolo App is een gratis app voor Android en IOS:

    

Kennismaken

Om je kennis te laten maken met de waterpoloafdeling kan je gratis 3 keer op maandagavond meetrainen. Als blijkt dat je waterpolo leuk vindt, kun je je inschrijven als lid van AZL.

Informatie

Voor meer informatie kan je natuurlijk terecht tijdens onze trainingen, of stuur een e-mail naar waterpolo@azlzwemmen.nl.