Wedstrijdzwemmen

Bij zwemvereniging AZL kun je ook meedoen met wedstrijdzwemmen. Tijdens de trainingen werk je aan jouw techniek van de start, de verschillende zwemslagen en de keerpunten, aan spieropbouw en aan jouw conditie. Tijdens wedstrijden in de regio kun je jouw krachten meten met andere zwemmers. Ben jij de snelste en ga je met een medaille naar huis?
Als je minimaal zwemdiploma B hebt, dan ben je welkom om mee te doen met wedstrijdzwemmen. Bij de wedstrijdploeg leer je de borstcrawl, rugcrawl en schoolslag nog beter zwemmen dan op zwemles. En we gaan jou de vlinderslag aanleren. Ook besteden we veel aandacht aan hoe je snel kunt starten en keren. Al snel ga je merken dat je veel netter en vooral veel sneller gaat zwemmen. En dat is natuurlijk super cool!

Proefzwemmen

Wil je ontdekken of wedstrijdzwemmen jouw sport is? Kom dan een keertje meetrainen. Voordat je lid wordt mag je drie keer gratis proefzwemmen. In de Fluit is dat mogelijk op maandagavond en zaterdagmiddag.

Als je wilt komen proefzwemmen, meld je dan per mail aan bij wzc@sgdevliet.nl. Vermeld in je mail je naam, woonplaats, leeftijd en in welk zwembad je wilt komen proefzwemmen.

Inschrijven

Lijkt het je na 3x proefzwemmen wel wat, dat wedstrijdzwemmen, meld je dan snel aan als lid en schrijf je in voor wedstrijdzwemmen.

Trainen

Als je bent ingeschreven, dan kan je op de verschillende dagen en tijden komen trainen.

Contributie

De contributie wordt door middel van een automatische incasso geïnd. Voor een actueel overzicht van de contributie kijk op de site van AZL onder downloads.

Deelname wedstrijden

AZL is onderdeel van de startgemeenschap SG de Vliet. Dat is een samenwerkingsverband van drie verenigingen: AZL uit Leidschendam, AVZV uit Voorburg en RZV Excelsior uit Rijswijk. Onder de naam SG de Vliet zwemmen wij de wedstrijden.

Informatie over de (verplichte) wedstrijden ontvang je na inschrijving en is altijd terug te vinden op de site van SG de Vliet www.sgdevliet.nl

Clubkleding

Tijdens de wedstrijden dragen wij clubkleding, bestaande uit een SG de Vliet shirt, sportbroekje, badmuts en tas. Clubkleding bestellen kan via de website van SG de Vliet.

Voor meer informatie over de wedstrijdploeg van SG de Vliet kan je het wedstrijdboekje downloaden.