Over ons

Zwemvereniging AZL bestaat in 2024 al 55 jaar en is voor veel mensen in Leidschendam en omgeving een begrip. Vele duizenden kinderen hebben leren zwemmen bij AZL of hebben medailles behaald in competities en wedstrijden. Plezier hebben in het water, lekker kunnen sporten en veilig leren zwemmen: dat is wat zwemvereniging AZL te bieden heeft.

Zo kunt u bij ons terecht voor zwemles, waterpolo, wedstrijdzwemmen, snorkelen of gewoon recreatief zwemmen. Voor ieder wat wils en voor iedereen van 4 tot 100 jaar. Een groot deel van onze leden komt uit Leidschendam, maar AZL heeft ook leden uit bijvoorbeeld Voorburg, Voorschoten, Den Haag, Leidschenveen en Wassenaar.

 Leszwemmen

Bij AZL is het mogelijk om zwemlessen voor het Zwem-ABC en de zwemvaardigheidsdiploma’s te volgen op donderdagavond of op zaterdagmiddag. De lessen duren 45 minuten en de kinderen krijgen in groepen les van ervaren en gediplomeerde instructeurs. Bij de eerste les doet er per kind één ouder mee met de les. Zij-instromen behoort ook tot de mogelijkheden. Wij hebben een minimum leeftijdsgrens van 4 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen kinderen worden ingeschreven voor het leszwemmen. Bij het inschrijven kunt u aangeven welk tijdstip u het beste uitkomt. Plaatsing in een lesuur gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u. Per schooljaar bestaat er 3 keer een gelegenheid voor het behalen van een diploma. Voor meer informatie kunt u tijdens leszwemmen langskomen bij de gastvrouw/-heer aan de tafel in het clubhuis op donderdagavond van 18:30 tot 20:00 uur of zaterdagmiddag van 15:30 tot 18:30 uur. Natuurlijk kunt u ook mailen naar leszwemmen@azlzwemmen.nl.

 Waterpolo starters

Alle kinderen van 6 tot 11 jaar die een B-diploma hebben, kunnen op maandagavond om 18:00 kennismaken met waterpolo. Onder goede begeleiding kunnen de kinderen kennismaken met de waterpolo technieken en spelregels. Voor meer informatie kan je tijdens de training langskomen (en gelijk een keertje meetrainen) of mailen aan waterpolostarters@azlzwemmen.nl.

 Wedstrijdzwemmen

Het wedstrijdzwemmen is niet alleen een individuele sport, maar ook een teamsport. Het is leuk om tijdens de wedstrijd je tijd te verbeteren. Het teamelement komt tijdens niveau- en competitiewedstrijden naar voren, het gaat dan immers om de snelste teams. Voor beginnende wedstrijdzwemmers zijn er Jeugd in Opleiding- en Swimkick-wedstrijden. Bij de wedstrijden komt de wedstrijdploeg samen met andere verenigingen uit onder de naam SG de Vliet. Er zijn meerdere trainingen per week, onder andere op maandagen van 17:00 tot 18:00 uur en zaterdag van 14:30 tot 15:30 uur. Voor meer informatie kan je langskomen voor aanvang van de training (en gelijk een keertje meetrainen) of een bericht sturen aan wedstrijd@azlzwemmen.nl.

 Waterpolo

Waterpolo is een leuke en intensieve sport, maar niet harder of zwaarder dan andere balsporten. Het is een veelzijdige sport, omdat je met zwemmen al jouw spieren traint en daarnaast jouw spelinzicht verder ontwikkelt omdat je in een team speelt. Qua sport is waterpolo vergelijkbaar met handbal; bij beide sporten draait het om het gooien en scoren met een bal en is enig fysiek contact toegestaan. De strikte regels bij het waterpolo zorgen ervoor dat er sportief gespeeld wordt. AZL heeft sportiviteit hoog in het vaandel staan en ziet er op toe dat deze regels tijdens de training en wedstrijd nageleefd worden. AZL heeft in alle leeftijdsgroepen jeugd- en seniorenwaterpoloteams. Er zijn meerdere trainingen per week, onder andere op maandagavond van 18:45 tot 22:00 uur. Voor meer informatie kan je tijdens de training langskomen (en gelijk een keertje meetrainen) of mailen aan waterpolo@azlzwemmen.nl.

 Clubhuis

Voor limonade, koffie en andere versnaperingen of gewoon voor een goed gesprek is iedereen hartelijk welkom in ons gezellige clubhuis. Een leuke bijkomstigheid is dat u naar de activiteiten in het wedstrijdbad kunt kijken terwijl u geniet van een hapje of een drankje. De snoepbar is erg in trek bij de kinderen, maar er zijn ook gezonde snacks verkrijgbaar. Wist u dat u ons clubhuis ook kunt huren voor een feest of vergadering? Informeer naar de mogelijkheden! clubhuis@azlzwemmen.nl.

 

Overige informatie

Klik voor meer informatie over:

Sponsormogelijkheden

Het bestuur van AZL

Kwaliteit en veiligheid

 

AZL is ook te vinden op www.sportvereniging-info.nl