Zwemles

home leszwemmenEen jong en enthousiast team van gediplomeerde vrijwilligers verzorgt bij zwemvereniging AZL betaalbare zwemlessen. Veiligheid, plezier en kwaliteit staan daarbij voorop. 
AZL heeft de Licentie Nationale Zwemdiploma's. Haal bij ons het enige echte Zwem-ABC en de zwemvaardigheidsdiploma's!

Ieder kind moet in het waterrijke Nederland goed kunnen zwemmen. Vanuit die gedachte biedt AZL al 50 jaar zwemlessen aan, voor kinderen vanaf 4 jaar. Om goed te leren zwemmen, moeten leerlingen plezier hebben en niet bang zijn om kopje onder te gaan. Daarom beginnen we bij AZL altijd eerst met een aantal lessen watergewenning. Kinderen raken daarbij spelenderwijs vertrouwd met het water. Na ongeveer 12 lessen wordt gestart met het aanleren van de zwemslagen en zwemtechnieken. Een zwemles bij AZL duurt 45 minuten. Tijdens de zwemlessen bij AZL staan, naast veiligheid, vooral plezier en kwaliteit voorop. Wij vinden het belangrijker dat een kind goed leert zwemmen en vertrouwd is met de situatie, dan dat het zo snel mogelijk een zwemdiploma behaalt.


Snel naar:

 NRZ Licentiehouder Nationale Zwemdiplomas 482x687
Lesmethode AZL

Bij AZL leren kinderen zwemmen zonder gebruik van drijfmiddelen. Om goed vooruit te komen moet je nu eenmaal je armen en benen gebruiken. Bij veel zwemscholen wordt structureel gebruik gemaakt van plankjes en drijvers. Hierdoor kunnen leerlingen al snel grote afstanden afleggen. Helaas verleren ze de zwemslagen ook sneller en zijn ze vaak minder vertrouwd met de situatie. Leren zwemmen zonder drijfmiddelen kost wat meer tijd, maar wij zijn ervan overtuigd dat leerlingen hierdoor uiteindelijk zelfredzamer zijn en met veel plezier blijven zwemmen. 


Vrijwel alle zwemscholen werken met een doorschuifsysteem. Als een kind alle technieken en slagen beheerst van het badje waar het in zwemt, mag het door naar een andere groep in het volgende badje. AZL werkt als enige vereniging in de regio met een groepensysteem. De hele groep gaat daarbij tegelijk naar een volgend badje. Uw kind krijgt wekelijks les van dezelfde meesters en/of juffen. Zij begeleiden de groep van de eerste les tot aan het A-diploma en waar mogelijk zelfs tot aan het C-diploma. Het voordeel is dat uw kind een bekende meester of juf heeft. Zij kunnen op hun beurt de aanpak afstemmen op de behoeften van uw kind. Doordat de meester of juf bij AZL wordt bijgestaan door één of meerdere assistenten kan er bovendien veel persoonlijke aandacht worden gegeven aan alle kinderen in de groep.


Maatwerk in plezier

Ieder kind is uniek. Wat voor het ene kind werkt, werkt niet bij het andere. Daarom kiezen de meesters en juffen bij AZL voor verschillende benaderingen en werkvormen. Soms zijn we streng en regelmatig is er tijd voor een leuke spelopdracht. Dit doen we altijd met het eindresultaat voor ogen. Als blijkt dat een leerling vastloopt, zoeken we samen met u naar een oplossing. De opleiding voor het A-diploma bestaat uit vier fasen. Meer hierover leest u hier. Informatie over diplomazwemmen en testen, leest u hier.


Blijven zwemmen

Wij zien dat leerlingen die hun B- of C-diploma hebben gehaald, vaak nog wel meer diploma’s willen halen. Bij AZL zijn daar volop mogelijkheden voor. Naast de ABC-diploma’s kun je bij AZL ook zwemvaardigheidsdiploma’s en ScubaDoe Snorkelen halen.
Daarnaast kan iedereen met een B- of C-diploma ook een jaar lang gratis meedoen met Sport en spel (voorwaarden van toepassing).


Lestijden

AZL geeft zwemles voor het Zwem-ABC en de zwemvaardigheidsdiploma's op de volgende tijden en dagen in zwembad De Fluit in Leidschendam. Zwembad De Fluit is goed bereikbaar (ook vanuit de omliggende gemeenten, zoals Voorburg, Voorschoten, Den Haag, Leidschenveen en Wassenaar) via de N14 en de Noordsingel of via het openbaar vervoer (tram 6 of bus 46). Naast het zwembad zijn voldoende gratis parkeerplaatsen. 

 

Donderdag
Lesuur 1 18:30-19:15 uur
Lesuur 2 19:15-20:00 uur
Zaterdag
Lesuur 5 15:30-16:15 uur
Lesuur 6 16:15-17:00 uur
Lesuur 7 17:00-17:45 uur
Lesuur 8 17:45-18:30 uur

 

Zie ook onze jaarkalender leszwemmen.


De 8 principes van AZL zwemlessen

 

  1. AZL heeft de Licentie Nationale Zwemdiploma's
  2. Onze tarieven behoren tot de laagste van de regio.
  3. Wij werken met gediplomeerde en gemotiveerde instructeurs.
  4. Op iedere groep staan meerdere instructeurs.
  5. Uw kind staat centraal: al onze lessen zijn maatwerk.
  6. Wij werken met een beproefde kindvriendelijke lesmethode. (Meer dan 14.000 diploma’s zijn het bewijs.)
  7. Wij geloven niet in cursussen Turbozwemmen. Leren zwemmen is vaardigheidsonderwijs en kost nu eenmaal tijd.
  8. Iedere klacht wordt binnen 3 dagen beantwoord. U kunt van ons maatwerk verwachten.

  


Ooievaarspas AZL 1335x385