Zweminstructeurs geslaagd

Op zaterdag 6 april 2024 was het een spannende dag voor drie van onze vrijwilligers. Zij moesten, tijdens een door henzelf voorbereide zwemles, aan de examinator laten zien wat ze tijdens de KNZB-opleiding ‘Zweminstructeur Niveau 3’ hadden geleerd. De examenzwemles was de laatste praktijkopdracht die nog moest worden uitgevoerd, na het volgen van een aantal theorie- en praktijklessen, het verzorgen (en uitwerken) van heel veel stagelessen, het beoordelen van leerlingen tijdens het aftesten, het organiseren van diplomazwemmen en het aansturen van een assistent tijdens een zwemles.

Na de nabespreking en de beoordeling door de examinator van de examenles en al het ingeleverde werk, kwam voor Michael, Nicoline en Jack het verlossende woord: Alledrie zijn ze geslaagd! Namens het bestuur van AZL: van harte gefeliciteerd!

AZL is blij dat er weer drie extra vrijwilligers bevoegd zijn om zelfstandig les te mogen geven voor het Zwem-ABC. Bij AZL kun je namelijk het enige echte Zwem-ABC behalen, van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Hiervoor heeft AZL de Licentie Nationale Zwemdiploma’s, waarbij één van de kwaliteitseisen is dat de zweminstructeurs deskundig zijn. Met het diploma Zweminstructeur Niveau 3 is aangetoond dat zij deze deskundigheid hebben.

Gerelateerde nieuwsartikelen

Trots op onze vrijwilligers

Trots op onze vrijwilligers

Op zaterdag 25 mei zijn vier jubilerende vrijwilligers van de afdeling leszwemmen in het zonnetje gezet, omdat ze 25, 30, 35 en zelfs 40 jaar onze vereniging draaiend houden. Dank voor jullie...

Lees meer
Gebruikers strippenkaart opgelet

Gebruikers strippenkaart opgelet

Dit is een belangrijk bericht voor ouders die gebruikmaken van de AZL-strippenkaart. In verband met verschuivingen in de groepsindeling is er in lesuur 6 (16:15-17:00 uur) voorlopig geen baan meer...

Lees meer