Waterpolo

waterpolo 1Ben je een teamspeler, hou je van water en zoek je de uitdagingen van een balsport? Kom dan één van onze waterpoloteams versterken!
AZL heeft diverse waterpoloteams en trainingsmogelijkheden voor jeugd en volwassenen en voor zowel jongens als meisjes.
Speel je gezellig met ons mee?

Waterpolo is een gezonde en dynamische teamsport. Je traint met zwemmen al je spieren. Voor waterpolo is een goede conditie nodig. Het is echter niet nodig om deze conditie al meteen mee te nemen als je bij AZL komt. De conditie kan rustig opgebouwd worden tijdens de trainingen.

 

 

Leren samenwerken
Waterpolo is een teamsport. Een ploeg bestaat uit 7 veldspelers en maximaal 6 wisselspelers. Je ontwikkelt spelinzicht en daarbij leer je spelenderwijs samenwerken.

Fair en sportief
Waterpolo is niet, zoals wel eens wordt beweerd, harder of zwaarder dan andere balsporten. Waterpolo kenmerkt zich juist door de weinige blessures die spelers oplopen. Op dat punt is het één van de minst belastende sporten.

Meedoen en plezier hebben
Belangrijk is ook het samen plezier hebben tijdens wedstrijden, trainingen en daarbuiten. AZL organiseert daarom ook leuke clubactiviteiten waaraan ieder lid kan deelnemen.

Voor jong en oud
AZL heeft in alle leeftijdsgroepen jeugd en senioren waterpoloteams in de competitie en trainingen. Vanaf het behalen van het B-diploma, kunnen jongens en meisjes bij AZL beginnen met waterpolo.

In zwembad De Fluit
De waterpolotrainingen zijn in zwembad de Fluit in Leidschendam op de volgende dagen en tijden:

  • Maandagavond

18:45 - 19:45          E- en D-jeugd

19:45 - 20:45          C-jeugd en oudere jeugd

20:45 - 22:00          Heren

  • Donderdagavond

20:00 - 20:45          Conditietraining (3 banen) voor oudere jeugd en heren. Combiteams (CJ en BM) trainen in het Forum Kwadraat.

  • Vrijdagavond

18:15 - 19:15          E- en D-jeugd

19:15 - 20:15          Conditietraining (2 banen) voor oudere jeugd en heren.

De KNZB Waterpolo App
Teamindelingen en wedstrijden zijn te vinden in de KNZB Waterpolo App. Uiteraard is er ook een overzicht via de coaches beschikbaar. De KNZB Waterpolo App is een gratis app voor Android en IOS:

android playstore    ios appstore

Kennismaken
Om je kennis te laten maken met de waterpoloafdeling kan je gratis 3 keer op maandagavond meetrainen.

Informatie
Voor meer informatie kan je natuurlijk terecht tijdens onze trainingen, of stuur een e-mail naar waterpolo@azlzwemmen.nl.

waterpolo-2