Sport en Spel

sportenspel 8Naast het leszwemmen hebben we nog een wat bredere opleidingsgroep binnen AZL, namelijk Sport en Spel. Heb je minimaal een B-diploma, dan kun je bij Sport en Spel elke maandag op een leuke manier kennismaken met waterpolo en wedstrijdzwemmen en bijvoorbeeld jouw zwemslagen verder verbeteren.

Bij Sport en Spel train je op de maandagavond van 18:00 – 18:45 uur in zwembad De Fluit in Leidschendam.

De contributie is gelijk aan die van leszwemmen. Als je naast Sport en Spel ook zwemlessen volgt bij AZL, kun je een half jaar gratis met Sport en Spel meedoen. Ga je na Sport en Spel over naar waterpolo of wedstrijdzwemmen dan wordt de contributie omgezet naar de tak van sport die je dan beoefent.

 

 

Diverse groepen
sportenspel-2Er zijn vier verschillende groepen bij Sport en Spel, met elk een eigen thema:

Kuikens
Dit is de instroomgroep. In deze groep wordt gewerkt aan het verbeteren van de borstcrawl- en schoolslagtechniek. Zodra je de techniek een beetje beheerst, kun je kiezen wat je gaat doen: naar de Vissen, Kikkers of Robben.

sportenspel-3Vissen 
Als je nog niet goed weet wat je wilt, dan is er voor jou een gecombineerde groep. De ene week ben je bezig met wedstrijdzwemmen en de andere week met waterpolo. Voor beide onderdelen krijg je uitnodigingen om mee te doen aan wedstrijden. Als je de basisvaardigheden voor wedstrijdzwemmen en waterpolo beheerst, dan kun je naar één van deze twee sporten doorstromen. Natuurlijk mag je ook beide onderdelen doen.

sportenspel-4Robben
Kies je voor de Robben, dan kies je voor waterpolo. Een gecombineerde zwem- en balsport. Hier leer je met een bal zwemmen, op doel schieten, spelregels, enz. Regelmatig word je uitgenodigd om mee te doen aan miniwaterpolotoernooien. Deze wedstrijdjes worden elke maand in een ander zwembad georganiseerd en zijn speciaal bedoeld voor beginnende waterpoloërs. De wedstrijdduur en de spelregels zijn bij deze speciale wedstrijden aangepast. Als je de basisvaardigheden beheerst, kun je doorstromen naar de waterpolo-afdeling van AZL.

sportenspel-5Kikkers
Als je voor de Kikkers kiest, dan kies je voor het wedstrijdzwemmen. Hier leer je alles over borstcrawl, schoolslag en rugcrawl. Naast deze zwemslagen leer je ook de basis voor de startduik en keerpunten. Als je genoemde onderdelen redelijk goed beheerst, kun je doorstromen naar de wedstrijdploeg. Daar kun je de slagen dan nog verder verbeteren en meedoen aan echte zwemwedstrijden.

Speciale wedstrijd
In de periode dat je bij Sport en Spel zwemt, kun je meedoen aan een speciale zwemwedstrijd voor Sport en Spel. Bij deze wedstrijd mogen ook familie en vrienden meedoen. De wedstrijd vindt plaats in ons eigen zwembad de Fluit. Voor meer informatie, mail naar sportenspel@azlzwemmen.nl.

sportenspel 9Inschrijven en meedoen! 
Inschrijven voor Sport en Spel kan met het online inschrijfformulier. Als je naast Sport en Spel nu al zwemlessen volgt bij AZL, kun je maximaal 6 maanden gratis met Sport en Spel mee oefenen. Daarna betaal je dezelfde kwartaalcontributie als voor de zwemlessen. 

Zin gekregen om een keertje mee te trainen? Kom dan gewoon eens op maandag van 18:00 tot 18:45 uur meedoen in zwembad De Fluit of stuur eerst een bericht aan sportenspel@azlzwemmen.nl.
Vanaf 17:45 uur zijn de trainers aanwezig om jouw vragen te beantwoorden.