Aanbod en verwachte start zwemlessen zwemvaardigheden

Het kabinet heeft op dinsdag 13 april een plan gepresenteerd voor de verdere heropening van Nederland. Inmiddels zijn de ABC-lessen weer hervat. 
De binnensport, waar o.a. de zwemlessen voor de zwemvaardigheden en snorkelen onder vallen, kan mogelijk vanaf  dinsdag 11 mei weer starten.
Voor de start van de overige zwemlessen na 18 mei is uiteraard wel een gunstige ontwikkeling van de besmettingscijfers noodzakelijk. 

Wanneer de overige zwemlessen medio mei weer starten is de periode tot aan de zomervakantie tekort om een volledig programma aan te bieden.
Wanneer een niveautest en een examen gepland zouden worden in respectievelijk eind juni en begin juli dan zouden slechts 5 á 6 zwemlessen overblijven om te oefenen.
Daarmee is de kans voor leerlingen om een zwemvaardigheidsdiploma te behalen voor de zomervakantie onwaarschijnlijk geworden.
De Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) heeft daarom besloten om een gevarieerd programma met o.a. Snorkelen en zwemtechniek aan te bieden tot de zomerstop.
Wij streven er naar om alle leerlingen van de zwemvaardigheden, die dan meer dan 5 maanden niet gezwommen hebben, leuke en sportieve zwemlessen te bieden.

De CEZ verwacht in de loop van juni de jaarplanning voor volgend jaar bekend te maken met het aanbod voor seizoen 2021 - 2022.

De Commissie Elementair Zwemmen