Examenprogramma’s zwemdiploma’s

Om een diploma te behalen moet je laten zien dat je de oefenstof beheerst. Bij een zwemdiploma is dat ook zo. Maar wat moet je nou kunnen om bijvoorbeeld je C-diploma te behalen? En wie bepaalt dat? Bij AZL geven we zwemles voor de Nationale Zwemdiploma’s. De examenprogramma’s voor deze diploma’s worden vastgesteld door de Nationale Raad Zwemveiligheid | NRZ. In de Examenregeling Nationale Zwemdiploma’s is door de NRZ ook vastgelegd wanneer de uitvoering van een zwemslag of oefening voldoende is en wanneer niet. Daar heeft AZL dus zelf geen invloed op.

We hebben de examenprogramma’s van de Nationale Zwemdiploma’s en van de Scubadoe snorkeldiploma’s verzameld op onze website, zodat duidelijk is welke oefeningen er tijdens het diplomazwemmen aan bod komen.

Examenprogramma’s Zwem-ABC

Examenprogramma’s Zwemvaardigheidsdiploma’s

Examenprogramma’s Scubadoe snorkelen

De beoordelingscriteria (de normen) staan in de examenregeling van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). Het voert te ver om al deze criteria op onze site te zetten. Heeft u vragen over hoe de beoordeling in zijn werk gaat, dan leggen we u dat graag persoonlijk uit.