AZL verlengt opnieuw licentie

Onlangs werd AZL bezocht door een controleur van de Nationale Raad Zwemveiligheid, voor een steekproef in verband met de Licentie Nationale Zwemdiploma’s, die AZL al sinds 2015 bezit. Tijdens deze steekproef werd gecontroleerd of AZL nog voldoet aan alle eisen op het gebied van (sociale) veiligheid, opleiding, kwaliteit en de organisatie van diplomazwemmen.

De controleur was zeer te spreken over de zwemlessen en de wijze hoe leerlingen bij AZL leren zwemmen op een kindvriendelijke manier én zonder drijfmiddelen. Aan de hand van een interview met één van de juffen heeft hij vastgesteld dat het lesplan en de afspraken over (sociale) veiligheid ook in de praktijk worden gevolgd.

Met het verlengen van de licentie is bevestigd dat AZL nog steeds voldoet aan de hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan de Nationale Zwemdiploma’s ABC en Snorkelen. Het bestuur van AZL vindt het belangrijk dat er regelmatig externe kwaliteitscontroles plaatsvinden, zodat ouders vooraf met een gerust hart hun kinderen kunnen laten sporten bij AZL.

Zwemles

Gerelateerde nieuwsartikelen

Zweminstructeurs geslaagd

Zweminstructeurs geslaagd

Op zaterdag 6 april 2024 was het een spannende dag voor drie van onze vrijwilligers. Zij moesten, tijdens een door henzelf voorbereide zwemles, aan de examinator laten zien wat ze tijdens de...

Lees meer
Gebruikers strippenkaart opgelet

Gebruikers strippenkaart opgelet

Dit is een belangrijk bericht voor ouders die gebruikmaken van de AZL-strippenkaart. In verband met verschuivingen in de groepsindeling is er in lesuur 6 (16:15-17:00 uur) voorlopig geen baan meer...

Lees meer